Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g pieczarek
- 200 g żółtego sera
- 1 sztuka cebula
- 3 sztuki kiszone ogórki
- 3 sztuki jajka
- świeża natka pietruszki
- majonez
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól
- pieprz
- Zalewa
- 2 l wody
- 2 łyżki octu
- 1 łyżka soli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka wlej 2 litry wody, 2 łyżki octu oraz łyżkę soli. Zagotuj. W tym czasie obierz pieczarki, wrzuć je do gorącej zalewy i gotuj przez 2 minuty. Następnie zdejmij garnek z ognia, zostaw pieczarki w wodzie pod przykryciem na 20 minut. Po tym czasie pieczarki odcedź i drobno pokrój.
- Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Ogórki kiszone pokrój w kostkę, a natkę drobno posiekaj.
- Do miski włóż pokrojone pieczarki, ser, jajka, cebulę, ogórki oraz natkę pietruszki i wymieszaj. Na koniec dodaj chrzan oraz majonez, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników