Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g pomidory
- 100 g oliwki
zielone nadziewane papryką - 150 g ser feta
- 3 sztuki dymka ze szczypiorkiem
- 3 łyżki oliwa
- 2 łyżeczki sok z cytryny
- 1 łyżeczka tymianek
suszony - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz, obierz i pokrój w plastry. Oliwki pokrój w plasterki, a ser w kostkę. Oczyszczone i opłukane dymki posiekaj razem ze szczypiorkiem.
- Na talerzu ułóż plastry pomidorów, ser, oliwki, cebuli i szczypior. Skrop wszystko sokiem z cytryny, polej oliwą, posyp tymiankiem i pieprzem.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne