Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 6 sztuk pomidory
- 1 sztuka pomarańcze
- 2 sztuki cebula czerwona
średnie - 5 listków mięta
świeża - 5 listków oregano
świeże - pieprz
świeżo mielony, do smaku
- Sos winegret:
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1/2 sztuki sok z pomarańczy
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój. Cebule obierz, pokrój w piórka, sparz. Pomarańczę obierz ze skórki, podziel na plasterki.
- W misce wymieszaj składniki winegretu, polej nim warzywa i owoce. Wymieszaj. Posyp świeżo mielonym pieprzem i listkami ziół.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne