Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Sałatka porowa


17.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  białej części porów
  • 30 dag  jabłek
  • 30 dag  ogórków kiszonych
  • 5 sztuk jajek
  • puszka groszku
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory oczyść, umyj, pokrój w cienkie półplasterki. Następnie dopraw solą i odstaw na 30 minut.
  2. Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Groszek dokładnie odsącz z zalewy. Ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Tak przygotowane składniki dodaj do pora.
  3. Następnie dodaj majonez oraz jogurt, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE