Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Sałatka porowa


17.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  białej części porów
  • 30 dag  jabłek
  • 30 dag  ogórków kiszonych
  • 5 sztuk jajek
  • puszka groszku
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory oczyść, umyj, pokrój w cienkie półplasterki. Następnie dopraw solą i odstaw na 30 minut.
  2. Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Groszek dokładnie odsącz z zalewy. Ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Tak przygotowane składniki dodaj do pora.
  3. Następnie dodaj majonez oraz jogurt, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE