Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka rybna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Do sałatki rybnej można również wykorzystać kawałki ryby pozostałe z przyrządzenia ryby w galarecie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 sztuk  mintaj
    filety
  • 1 pęczek  włoszczyzna
  • 1 szklanka  groszek konserwowy
  • 1 kawałek  seler korzeniowy
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  musztarda
  • 1 garść  śliwki
    marynowane
  • 1/2 szklanki  majonez
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • 2 sztuki  jajka
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę oczyść, włóż do garnka, zalej wodą i ugotuj wywar. Do wrzącego wywaru włóż opłukaną rybę i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie zdejmij garnek z ognia, ostudź, wyjmij rybę i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Seler i cebulę umyj, obierz, opłucz i zetrzyj na tarce. Skrop zalewą z marynowanych śliwek. Śliwki pokrój w paski.
  3. W misce wymieszaj rybę, groszek, seler, cebulę i śliwki. Musztardę wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  4. Sałatkę wymieszaj z sosem. Włóż do salaterki. Posyp posiekaną natką oraz ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Zobacz więcej na temat:

sałatka rybnaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE