Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ryżowa z awokado i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu brązowego długoziarnistego
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka awokado
  • 2 sztuki i 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki  chili w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Z awokado usuń pestkę, miąższ oddziel od skórki, pokrój w większą kostkę i skrop sokiem z cytryny.
  3. Ryż przesyp do miski. Dodaj paprykę, cebulę oraz awokado i wymieszaj. Dopraw do smaku chili, solą i pieprzem.
  4. Oliwę wymieszaj z pozostałym sokiem z cytryny i uzyskanym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE