Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka ryżowa z kukurydzą


23.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka ryżowa z kukurydzą to przepis na smaczną i szybką przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryż
    ugotowany na sypko
  • 1/2 puszki  kukurydza konserwowa
  • 1 sztuka  cebula biała
  • 2 łyżki  seler korzeniowy
    marynowany
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 4 sztuki  jajka
  • 1 pęczek  koperek
  • 1/3 szklanki  sos winegret

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i paprykę umyj, obierz i drobno posiekaj. Jajka ugotuj na twardo. Kukurydzę i seler osącz z zalewy.
  2. Do miski wsyp ryż, dodaj warzywa i wymieszaj. Wierzch polej winegretem, posyp posiekanym koperkiem. Na koniec ułóż jajka pokrojone w ćwiartki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE