Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ryżowa z szynką i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki woreczki ryżu
  • 20 dag  szynki konserwowej lub gotowanej
  • 1 sztuka duży szklarniowy ogórek
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka mała cebula
  • 4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Włóż do miski i odstaw do wystygnięcia.
  2. Cebulę obierz, z papryk usuń gniazda nasienne. Cebulę, papryki oraz ogórek pokrój w małą kostkę, a szynkę w nieco większą. Dodaj do ryżu. Kukurydzę osącz z zalewy, wsyp do reszty składników.
  3. Sałatkę wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE