Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 2 sztuki woreczki ryżu
- 20 dag szynki konserwowej lub gotowanej
- 1 sztuka duży szklarniowy ogórek
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka zielona papryka
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 1 sztuka mała cebula
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Włóż do miski i odstaw do wystygnięcia.
- Cebulę obierz, z papryk usuń gniazda nasienne. Cebulę, papryki oraz ogórek pokrój w małą kostkę, a szynkę w nieco większą. Dodaj do ryżu. Kukurydzę osącz z zalewy, wsyp do reszty składników.
- Sałatkę wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!