Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 20 dag jasnych winogron
- 20 dag ciemnych winogron
- 30 dag żółtego sera
- 15 dag orzechów włoskich
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
- 1 łyżka miodu
- 6 łyżek oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Winogrona umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Orzechy upraż na suchej patelni. Ser pokrój w słupki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.
- Do miski wrzuć wszystkie składniki. Polej sosem przygotowanym z oleju wymieszanego z miodem, sokiem z cytryny, szczyptą soli oraz pieprzu. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy