Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka serowo-owocowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  jasnych winogron
  • 20 dag  ciemnych winogron
  • 30 dag  żółtego sera
  • 15 dag  orzechów włoskich
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
  • 1 łyżka  miodu
  • 6 łyżek  oleju
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Winogrona umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Orzechy upraż na suchej patelni. Ser pokrój w słupki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.
  2. Do miski wrzuć wszystkie składniki. Polej sosem przygotowanym z oleju wymieszanego z miodem, sokiem z cytryny, szczyptą soli oraz pieprzu. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE