Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Sałatka serowo-pomidorowa


10.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 dag  żółtego sera
  • 10 dag  chudego białego sera
  • 2 sztuki średnie pomidory
  • 2 sztuki listki sałaty lodowej
  • 1/2 sztuki małej cebuli
  • 1 łyżeczka  suszonej bazylii
  • 1 łyżka  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ser żółty pokrój w małą kostkę i ułóż na talerzu. Na serze rozłóż liście sałaty lodowej, porwane na mniejsze kawałki.
  2. Pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną cebulą. Wyłóż pomidory na sałatę.
  3. Sałatkę dopraw do smaku bazylią, solą oraz pieprzem i polej oliwą. Wymieszaj. Wierzch posyp pokruszonym białym serem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE