Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 sztuki wymoczone płaty słonego śledzia
- 1 sztuka duży ogórek kiszony
- 1 sztuka średnia cebula
- liść laurowy
- 3 sztuki ziarenka ziela angielskiego
- 3-4 łyżki octu
- 1/4 szklanki oleju
- granat
- pieprz
- waflowe foremki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Śledzie i ogórki pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i wymieszaj razem z ogórkami i śledziami. Następnie dodaj liść liść laurowy, ziele angielskie, ocet oraz olej. Dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj.
- Pojemnik z sałatką przykryj i wstaw na dobę do lodówki. Przed podaniem rozłóż sałatkę do wafelków i posyp pestkami granatu.
Źródło przepisu: przyślij przepis!