Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka śledziowa z buraczkami i jabłkami


29.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę śledziową z buraczkami najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki  śledź
    matiasy
  • 2 sztuki  jabłka
    czerwone
  • 5 sztuk  buraki czerwone
  • 4 łyżki  jogurt naturalny
  • 2 łyżki  majonez
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 5 gałązek  koperek
  • 2 łyżki  orzechy włoskie
    posiekane

Sposób przyrządzania:

  1. Jeśli śledzie są bardzo słone, namocz je w wodzie lub mleku. Osusz i pokrój na niewielkie kawałki.
  2. Buraki wyszoruj i gotuj w łupinach przez 2 godziny. Ugotowane buraki przelej zimną, wodą, obierz i pokrój w dużą kostkę. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne i razem ze skórką pokrój w słupki.
  3. Do miski wrzuć buraki oraz jabłka. Wymieszaj z jogurtem i majonezem, dopraw do smaku pieprzem. Dodaj pokrojone śledzie, posyp orzechami i udekoruj koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Alan

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE