Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka śledziowa z buraczkami


28.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka śledziowa z buraczkami to smaczne i efektowne danie. Najlepiej podawać je z domowym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 460 g  filety śledziowe
  • 3 sztuki  buraki czerwone
    małe
  • 160 g  śmietana
    12%
  • 1 sztuka  jabłko
  • 5 sztuk  ogórki konserwowe
  • 3 łyżki  sok z cytryny
  • 1 sztuka  cebula
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj, zalej zimną wodą i gotuj przez 25 minut. Odcedź, zahartuj i wystudź. Następnie obierz i pokrój w kostkę. Podobnie pokrój ogórki i jabłko. Obierz cebulę i posiekaj.
  2. Śledzie opłucz, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Dodaj buraki, ogórki, jabłko oraz cebulę. Dopraw sokiem z cytryny i pieprzem. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Wstaw do lodówki, by smaki się połączyły.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE