Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka śledziowa z jabłkiem i porem


13.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki płaty śledziowe w occie
  • 1 sztuka por
  • 1/2 sztuki jabłka
  • 1 pęczek  koperku
  • 270 g  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • kilka korniszonów

Sposób przyrządzania:

  1. Por dokładnie oczyść. Przekrój go wzdłuż na 2 części i posiekaj na drobne półksiężyce. Przelej na sicie wrzątkiem i zostaw by ostygł.
  2. Płaty śledziowe opłucz i pokrój w kostkę. Korniszony i obraną połowę jabłka pokrój na małe kawałki.
  3. Do miski z porem dodaj pokrojone śledzie, korniszony oraz jabłko. Koperek posiekaj i posyp nim składniki umieszczone w misce.
  4. Na koniec dodaj 270 g śmietany i wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE