Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka śledziowa z orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk filetów śledziowych
  • 1 sztuka soczyste jabłko
  • 1 sztuka por
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  gęstej śmietany 18%
  • 2 łyżeczki  musztardy
  • 2 łyżki  grubo posiekanych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru
  • kilka gałązek koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie umyj, osusz i pokrój w kostkę. Jabłko umyj, osusz, pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny. Por pokrój w plasterki.
  2. Majonez wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą. Dopraw do smaku pieprzem, cukrem i solą.
  3. Śledzie wrzuć do miski. Dodaj orzechy, jabłka oraz por. Polej wszystko sosem, wymieszaj. Udekoruj koperkiem i schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE