Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka sushi


13.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu białego długoziarnistego
  • 200 g  wędzonego łososia sałatkowego
  • ogórek sałatkowy
  • 1 główka  sałaty o niewielkich liściach
  • 2 łyżki  octu ryżowego
  • 1/2 łyżeczki  chrzanu wasabi
  • 2 łyżeczki  sosu sojowego
  • 1 łyżeczka  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia.
  2. Ogórek obierz i pokrój w kostkę. Połącz z ryżem i łososiem. Lekko wymieszaj.
  3. Przygotuj dressing z octu, wasabi, sosu sojowego i oliwy. Wymieszaj z sałatką. Rozłóż ją na liściach sałaty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE