Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 4 garści szpinak
młodych liści - 10 sztuk truskawki
duże - 100 g ser feta
- 2 łyżki pestki dyni
- 3 łyżki ocet balsamiczny
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- sól
do smaku - 1 szczypta pieprz
świeżo zmielony
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szpinak umyj, osusz. Truskawki oczyść z szypułek, umyj, osusz.
- Liście szpinaku rozłóż na talerzach. Truskawki pokrój w ćwiartki i ułóż na szpinaku. Wierzch posyp pokruszonym serem i pestkami dyni.
- W miseczce wymieszaj ocet balsamiczny z oliwą z oliwek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Przygotowanym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka