Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka szpinakowo-jajeczna


27.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  szpinaku
  • 2 sztuki ogórki
  • 4 sztuki pomidory
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj i osusz wszystkie warzywa. Szczypiorek drobno posiekaj. Szpinak pokrój w paski. Ogórki i pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  2. Jajka obierz i również pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dopraw do smaku i wymieszaj.
  3. Śmietanę wymieszaj z majonezem. Polej sosem surówkę i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE