Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g szpinaku
- 2 sztuki ogórki
- 4 sztuki pomidory
- 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
- 1 pęczek szczypiorku
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/2 szklanki śmietany
- sól
- biały pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umyj i osusz wszystkie warzywa. Szczypiorek drobno posiekaj. Szpinak pokrój w paski. Ogórki i pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
- Jajka obierz i również pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dopraw do smaku i wymieszaj.
- Śmietanę wymieszaj z majonezem. Polej sosem surówkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis