Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 łyżki rodzynek
- 3 łyżki soku jabłkowego
- 3 sztuki łodygi selera naciowego
- 1 sztuka jabłko
- sok z cytryny
- 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rodzynki zalej sokiem jabłkowym i lekko zagrzej. Odstaw, aż zmiękną a następnie odcedź.
- Seler pokrój w cienkie paseczki. Jabłko pokrój w cienkie plasterki, skrop sokiem z cytryny. Orzechy lekko upraż na patelni.
- Plastry jabłka rozłóż na płaskim półmisku, nakryj selerem, rodzynkami i polej jogurtem wymieszanym z majonezem. Wierzch posyp orzechami.
Źródło przepisu: Twoje przepisy