Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka Waldorf


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  rodzynek
  • 3 łyżki  soku jabłkowego
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1 sztuka jabłko
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki  posiekanych orzechów laskowych
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki zalej sokiem jabłkowym i lekko zagrzej. Odstaw, aż zmiękną a następnie odcedź.
  2. Seler pokrój w cienkie paseczki. Jabłko pokrój w cienkie plasterki, skrop sokiem z cytryny. Orzechy lekko upraż na patelni.
  3. Plastry jabłka rozłóż na płaskim półmisku, nakryj selerem, rodzynkami i polej jogurtem wymieszanym z majonezem. Wierzch posyp orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatkisałatka waldorf


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE