Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka warstwowa z jajkiem i wędliną


26.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik selera konserwowego
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • 300 g  wędliny szynkowej
  • 3-4 sztuki ogórki konserwowe
  • 7 sztuk jajek
  • 1 sztuka duży por
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki  majonezu
  • zioła do sałatek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek i seler dokładnie odsącz z zalewy. Szynkę i ogórki konserwowe pokrój w kostkę. Białą część pora drobno pokrój, przelej wrzątkiem i lekko posól, by zmiękł. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i oddziel białka od żółtek. Białka pokrój w kostkę, a żółtka zetrzyj na tarce.
  2. Jogurt wymieszaj z majonezem i przypraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami.
  3. W szklanej misce układaj kolejno: seler konserwowy, groszek, połowę sosu, szynkę, ogórki konserwowe, białka jajek, pora, pozostały sos, żółtka i szczypiorek. Sałatkę schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE