Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka warstwowa


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2-3 sztuki solone filety śledziowe
  • 2 sztuki cebule
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • 2-3 sztuki buraki
  • 2-3 sztuki jajka
  • majonez
  • 1 szczypta  kwasku cytrynowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety pokrój w kostkę, przełóż do salaterki. Cebule pokrój w kostkę. Dopraw solą i pieprzem. Wysyp na śledzie.
  2. Ziemniaki ugotuj, ostudź, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Rozłóż na cebuli. Warstwę polej majonezem.
  3. Buraki ugotuj, ostudź i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dopraw kwaskiem cytrynowym. Wyłóż na ziemniaki. Polej majonezem.
  4. Jajka ugotuj, obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłóż na wierzch sałatki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE