Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka duży brokuł
- 30 dag makaronu świderki
- 3 sztuki marchewki
- 6-7 sztuk parówek
- 1 sztuka mały jogurt naturalny
- sól
- pieprz
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Parówki pokrój w kostkę, podsmaż na patelni bez tłuszczu.
- Pokrojone w kostkę marchewki, różyczki brokułu oraz makaron ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, a następnie wymieszaj z parówkami.
- Jogurt wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!