Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka we francuskich choinkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 5 sztuk jajek
  • 150 g  startego sera żółtego
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka mały słoik majonezu
  • 2 łyżki  chrzanu
  • posiekana natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Z ciasta francuskiego wykrój foremką choinki. Z 2/3 choinek wykrój mniejszą foremką kolejne, a reszty użyj jako podstaw. Posmaruj je żółtkiem, złóż po 2-3 i ponakłuwaj widelcem. Piecz 25 minut w 200 st. C.
  2. Ugotuj na twardo 4 jajka, ostudź, pokrój w dużą kostkę. Kukurydzę odsącz, a cebulę posiekaj. Wrzuć wszystkie składniki do miski, dodaj majonez, chrzan i natkę. Dodaj ser, dopraw do smaku i wymieszaj. Gotową sałatkę nałóż do upieczonych choinek.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE