Dzisiaj jest: Wtorek, 28.01.2020 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka wegetariańska z awokado i rozmarynem


31.07.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Świeży rozmaryn doskonale podkreśli smak sałatki.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

    Sałatka:
  • 3 sztuki  awokado
    dojrzałe
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 10 sztuk  oliwki
    ciemne
  • 2 sztuki  pomidory
  • 4 łyżki  sok z cytryny
    Sos:
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 łyżka  rozmaryn

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
  2. Papryki przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę.
  3. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę.
  4. Oliwki pokroić w plasterki.
  5. Oliwę wymieszać z rozmarynem i doprawić pieprzem i solą.
  6. Składniki sałatki włożyć do salaterki, polać sosem i wymieszać.



Przepis dodany przez:

Bartosh.89

Posty : 0

Przepisy: 14


Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatkiawokadorozmaryn


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE