Dzisiaj jest: Czwartek, 20.06.2019 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Sałatka winogronowa z serem pleśniowym


30.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  winogron zielonych
  • 200 g  winogron czerwonych
  • 50 g  orzechów nerkowca
  • 50 g  orzechów włoskich
  • 150 g  sera pleśniowego (np. kamiennogórskiego KaMos)
    Sos
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 sztuka mała papryczka chilli
  • 6-7 sztuk  śliwek kalifornijskich
  • 1 szczypta  kurkumy

Sposób przyrządzania:

  1. Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średnią kostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.
  2. Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
  3. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 95


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE