Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka włoska ziołowo-pomidorowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę włoską ziołowo-pomidorową najlepiej podawać z chlebkiem pita. Wegetarianie mogą zrezygnować z dodawania boczku.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  pomidorki koktajlowe
  • 2 sztuki  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 1 pęczek  bazylia
  • 5 gałązek  estragon
  • 5 gałązek  koperek
  • 5 plastrów  boczek
    Sos:
  • 2 łyżki  ocet balsamiczny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 1 ząbek  czosnek
    zmiażdżony
  • 8 łyżek  sok pomidorowy
  • 4 łyżki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory pokrój na połówki. Dymki ze szczypiorkiem, natkę, bazylię i estragon posiekaj. Pomidory i zieleninę ułóż na dużym płaskim półmisku, polej sosem utartym z podanych składników. Na wierzchu ułóż usmażone na chrupiąco plasterki boczku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje gotowanie


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE