Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.01.2020 Imieniny: Jana i Przybysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka włoska ziołowo-pomidorowa


19.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę włoską ziołowo-pomidorową najlepiej podawać z chlebkiem pita. Wegetarianie mogą zrezygnować z dodawania boczku.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  pomidorki koktajlowe
  • 2 sztuki  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 1 pęczek  bazylia
  • 5 gałązek  estragon
  • 5 gałązek  koperek
  • 5 plastrów  boczek
    Sos:
  • 2 łyżki  ocet balsamiczny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 1 ząbek  czosnek
    zmiażdżony
  • 8 łyżek  sok pomidorowy
  • 4 łyżki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory pokrój na połówki. Dymki ze szczypiorkiem, natkę, bazylię i estragon posiekaj. Pomidory i zieleninę ułóż na dużym płaskim półmisku, polej sosem utartym z podanych składników. Na wierzchu ułóż usmażone na chrupiąco plasterki boczku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE