Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g pomidorki koktajlowe
- 2 sztuki dymka ze szczypiorkiem
- 1 pęczek natka pietruszki
- 1 pęczek bazylia
- 5 gałązek estragon
- 5 gałązek koperek
- 5 plastrów boczek
- Sos:
- 2 łyżki ocet balsamiczny
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - cukier
do smaku - 1 ząbek czosnek
zmiażdżony - 8 łyżek sok pomidorowy
- 4 łyżki oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory pokrój na połówki. Dymki ze szczypiorkiem, natkę, bazylię i estragon posiekaj. Pomidory i zieleninę ułóż na dużym płaskim półmisku, polej sosem utartym z podanych składników. Na wierzchu ułóż usmażone na chrupiąco plasterki boczku.
Źródło przepisu: Moje gotowanie