Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z anchois i rzodkiewką


16.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z anchois i rzodkiewką to przepis na smaczną przekąskę. Danie najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 puszka  anchois
  • 100 g  rukola
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 100 g  pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki  pestki dyni
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżka  kapary
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rukolę umyj, osusz. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki. Pomidorki opłucz, przetnij na pół. Połącz wszystkie składniki, dołóż osączone anchois.
  2. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Kapary posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
  3. W occie winnym rozpuść po szczypcie soli i cukru. Dodaj kapary, czosnek oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj. Sałatkę polej sosem, wymieszaj i posyp pestkami dyni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE