Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z anchois i rzodkiewką


16.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z anchois i rzodkiewką to przepis na smaczną przekąskę. Danie najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 puszka  anchois
  • 100 g  rukola
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 100 g  pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki  pestki dyni
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżka  kapary
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rukolę umyj, osusz. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki. Pomidorki opłucz, przetnij na pół. Połącz wszystkie składniki, dołóż osączone anchois.
  2. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Kapary posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
  3. W occie winnym rozpuść po szczypcie soli i cukru. Dodaj kapary, czosnek oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj. Sałatkę polej sosem, wymieszaj i posyp pestkami dyni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE