Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sałatka z arbuzem, fetą i rukolą


01.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  arbuza
  • 20 dag  fety w kostkach
  • 5 dag  rukoli
    Sos
  • 8 łyżek  oliwy z oliwek extra vergine
  • 2 łyżki  octu balsamico
  • świeżo mielony czarny pieprz
    Dodatkowo
  • 3 łyżki  podprażonych orzeszków pinii
  • kilka listków mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza pokrój w kostkę. Rukolę opłucz, osusz i wrzuć do miski. Dodaj kostki fety i arbuza. Wymieszaj.
  2. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp orzeszkami piniowymi i listkami mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE