Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Sałatka z arbuzem, fetą i rukolą


01.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  arbuza
  • 20 dag  fety w kostkach
  • 5 dag  rukoli
    Sos
  • 8 łyżek  oliwy z oliwek extra vergine
  • 2 łyżki  octu balsamico
  • świeżo mielony czarny pieprz
    Dodatkowo
  • 3 łyżki  podprażonych orzeszków pinii
  • kilka listków mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza pokrój w kostkę. Rukolę opłucz, osusz i wrzuć do miski. Dodaj kostki fety i arbuza. Wymieszaj.
  2. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp orzeszkami piniowymi i listkami mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE