Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Sałatka z bananami i melonem


03.08.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos można podać oddzielnie.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

    Sałatka:
  • 3 sztuki  banany
  • 2 sztuki  pomarańcze
  • 4 plastry  ananas
    z puszki
  • 1 sztuka  jabłko winne
  • 1 sztuka  melon
    mały
  • 1 sztuka  cytryna
  • 2 sztuki  sok z cytryny
    Sos:
  • 1 szklanka  śmietana
  • 1 łyżka  koniak
  • 1 łyżka  sok pomarańczowy
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Banany obrać i pokroić w plasterki.
  2. Pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na kawałki.
  3. Ananasa odsączyć, każdy plaster podzielić na ćwiartki.
  4. Jabłko i melon obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry.
  5. Owoce skropić sokiem z cytryny.
  6. Pomidory pokroić na ósemki.
  7. Śmietanę, koniak, sok pomarańczowy oraz przyprawy wymieszać.
  8. Całość ułożyć w salaterce i polać sosem.



Przepis dodany przez:

Bartosh.89

Posty : 0

Przepisy: 14


Zobacz więcej na temat:

bananymelonprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE