Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z boczkiem i awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 sztuka awokado
  • 200 g  wędzonego boczku
  • ostra mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna
  • 3 łyżki  majonezu
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawą uniwersalną. Podsmaż mięso na rozgrzanym oleju, po czym odstaw do przestygnięcia.
  2. Paprykę i awokado pokrój w kostkę.
  3. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Oprósz chili i odstaw do przestygnięcia.
  4. Do miski wrzuć pokrojoną paprykę oraz awokado. Dodaj kurczaka, boczek i majonez. Dopraw do smaku. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE