Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami


24.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie  sera feta
  • 5 łyżek  oliwy
  • kilka kropli octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1/2 łyżeczki  miodu
  • 3 ząbki  czosnku
  • płatki migdałowe
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł ugotuj na parze i ostudź.
  2. Oliwę, ocet, miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz wymieszaj, by powstał jednolity sos.
  3. Fetę pokrój w kostkę, pomidorki na połówki, a brokuł podziel na różyczki.
  4. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i delikatnie posól.
  5. Na półmisku ułóż brokuły, na nich pomidorki i ser feta, polej sosem i posyp prażonymi migdałami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE