Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Sałatka z brokułami i żurawiną


19.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z brokułami i żurawiną to pomysł na zdrową i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  brokuł
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 garść  żurawina
    suszona
  • 50 g  orzechy nerkowca
  • 2 łyżki  ocet winny
    jasny
  • 4 łyżki  oliwa
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły oczyść, podziel na mniejsze różyczki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Do miski wrzuć brokuły, cebulę i żurawinę.
  2. W occie winnym rozpuść szczyptę soli, dodaj 1/2 łyżeczki cukru oraz pieprz. Wlej 4 łyżki oliwy i mieszaj, aż powstanie aksamitna emulsja. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj i odstaw na 60 minut do lodówki.
  3. Orzechy grubo posiekaj, upraż na suchej patelni. Sałatkę wyjmij z lodówki, wymieszaj i posyp orzechami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Jessica

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

brokułyżurawinaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE