Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z brukselki z migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z brukselki z migdałami to przepis zarówno na samodzielne danie jak i doskonały dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  brukselka
  • 4 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 30 g  płatki migdałowe
  • 5 łyżek  masło
  • 2 łyżki  bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselkę umyj, ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
  2. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj posiekany czosnek i ugotowane brukselki. Smaż wszystko razem przez 3 minuty.
  3. Następnie brukselkę przełóż do salaterki. Na patelnię wrzuć pozostałe masło, dodaj bułkę tartą i mieszając, lekko zezłoć. Tak przygotowaną bułką polej brukselkę.
  4. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i posyp nimi brukselkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Zobacz więcej na temat:

brukselkamigdałyprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE