Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z brzoskwinią i szynką


19.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z brzoskwinią i szynką to przepis na wykwintną i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki  brzoskwinie
  • 100 g  szynka parmeńska
  • 150 g  ser mozzarella
  • 100 g  rukola
  • 1 gałązka  rozmaryn
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie umyj, pokrój w cząstki. Rukolę opłucz, osusz. Mozzarellę pokrój w plasterki, oprósz solą i pieprzem. Brzoskwinie połącz z mozzarellą, plasterkami szynki i rukolą.
  2. Rozmaryn opłucz, posiekaj. W occie winnym rozpuść szczyptę soli, dodaj rozmaryn oraz pieprz. Następnie dodaj oliwę i wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE