Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z brzoskwinią i szynką


19.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z brzoskwinią i szynką to przepis na wykwintną i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki  brzoskwinie
  • 100 g  szynka parmeńska
  • 150 g  ser mozzarella
  • 100 g  rukola
  • 1 gałązka  rozmaryn
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie umyj, pokrój w cząstki. Rukolę opłucz, osusz. Mozzarellę pokrój w plasterki, oprósz solą i pieprzem. Brzoskwinie połącz z mozzarellą, plasterkami szynki i rukolą.
  2. Rozmaryn opłucz, posiekaj. W occie winnym rozpuść szczyptę soli, dodaj rozmaryn oraz pieprz. Następnie dodaj oliwę i wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE