Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sałatka z brzoskwinią


18.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z brzoskwinią to przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 5 liści  sałata krucha
  • 10 liści  sałata dębowa
  • 2 sztuki  brzoskwinie
  • 50 g  ser feta
  • 50 g  ser gouda
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • 2 łyżeczki  sok z limonki
  • 1/2 łyżki  cukier
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Brzoskwinie umyj, usuń pestki i pokrój w półplasterki. Sery pokrój w kostkę.
  2. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj. Oliwę z oliwek wymieszaj z sokiem z limonki, cukrem, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Zobacz więcej na temat:

brzoskwinieprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE