Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z buraczkami i orzechami


15.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 kg  buraczków
  • 10 dag  orzechów włoskich
  • natka pietruszki
  • 2 sztuki jabłka
  • sok z cytryny
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz
  • ocet

Sposób przyrządzania:

  1. Buraczki dokładnie umyj, ugotuj w osolonej i zakwaszonej wodzie do miękkości. Następnie odcedź, wystudź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Orzechy oraz obrane jabłka także pokrój w kostkę. Jabłka skrop sokiem z cytryny.
  3. Do miski wrzuć buraczki, jabłka oraz orzechy. Dodaj jogurt, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE