Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka z buraczkami i orzechami


15.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 kg  buraczków
  • 10 dag  orzechów włoskich
  • natka pietruszki
  • 2 sztuki jabłka
  • sok z cytryny
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz
  • ocet

Sposób przyrządzania:

  1. Buraczki dokładnie umyj, ugotuj w osolonej i zakwaszonej wodzie do miękkości. Następnie odcedź, wystudź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Orzechy oraz obrane jabłka także pokrój w kostkę. Jabłka skrop sokiem z cytryny.
  3. Do miski wrzuć buraczki, jabłka oraz orzechy. Dodaj jogurt, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE