Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z buraczków i winogron


09.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 700 g  buraków
  • 2 sztuki jabłka winne
  • 1/2 szklanki  mrożonych wiśni
  • 50 g  płatków migdałowych
  • 4 łyżki  majonezu
  • 1 szczypta  tymianku
  • 1 szczypta  estragonu
  • 10-12 sztuk zielonych winogron
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki wyszoruj, gotuj przez 20-30 minut w osolonej wodzie, wyjmij i odstaw do ostygnięcia. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jabłka obierz i również zetrzyj na tarce.
  2. Wiśnie podgotuj przez 30 sekund we wrzątku, po czym odsącz na sicie. Winogrona umyj i osusz.
  3. Do miski wrzuć starte jabłka oraz buraki. Dodaj wiśnie, 2/3 płatków migdałowych, tymianek, estragon, sól oraz pieprz, a także majonez i delikatnie wszystko wymieszaj.
  4. Przed podaniem udekoruj sałatkę pozostałymi winogronami i płatkami migdałowymi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE