Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 160 g sera sałatkowo-kanapkowego
- 4 sztuki buraki
- 1 opakowanie miksu sałat
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu z białego wina
- 2 łyżki miodu
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Buraki dokładnie wyszoruj, zalej zimną wodą i gotuj 35-40 minut, aż zmiękną. Następnie wyjmij je z wrzątku, odłóż do przestygnięcia, obierz i pokrój w półplasterki.
- Oliwę wymieszaj z octem i miodem.
- Sałatę rozłóż na talerzach. na wierzchu ułóż plastry buraka, polej sosem i posyp pokruszonym serem oraz orzechami.
Źródło przepisu: moje smaki życia