Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z ciepłej zielonej fasoli z tuńczykiem


07.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 750 g  zielonej fasoli
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • 1 sztuka średnia cebula pokrojona w krążki
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 200 g  tuńczyka w oleju z puszki, osuszonego i połamanego widelcem

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj zieloną fasolkę we wrzącej osolonej wodzie przez 5-7 minut lub do momentu kiedy będzie miękka. Dokładnie osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Wymieszaj oliwę z oliwek, ocet i cebulę w dużej salaterce. Posyp solą i pieprzem. Dodaj zieloną fasolę i tuńczyka. Dokładnie wymieszaj i podawaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE