Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 osób
Składniki
- 750 g zielonej fasoli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 sztuka średnia cebula pokrojona w krążki
- sól do smaku
- świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 200 g tuńczyka w oleju z puszki, osuszonego i połamanego widelcem
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotuj zieloną fasolkę we wrzącej osolonej wodzie przez 5-7 minut lub do momentu kiedy będzie miękka. Dokładnie osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
- Wymieszaj oliwę z oliwek, ocet i cebulę w dużej salaterce. Posyp solą i pieprzem. Dodaj zieloną fasolę i tuńczyka. Dokładnie wymieszaj i podawaj.