Dzisiaj jest: Środa, 22.01.2020 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z ciepłej zielonej fasoli z tuńczykiem


07.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 750 g  zielonej fasoli
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • 1 sztuka średnia cebula pokrojona w krążki
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 200 g  tuńczyka w oleju z puszki, osuszonego i połamanego widelcem

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj zieloną fasolkę we wrzącej osolonej wodzie przez 5-7 minut lub do momentu kiedy będzie miękka. Dokładnie osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Wymieszaj oliwę z oliwek, ocet i cebulę w dużej salaterce. Posyp solą i pieprzem. Dodaj zieloną fasolę i tuńczyka. Dokładnie wymieszaj i podawaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE