Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z cukinią i brzoskwiniami


29.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża cukinia
  • 1 sztuka mała puszka brzoskwiń w syropie
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
    Sos
  • 1 sztuka małe opak. jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  majonezu
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie odsącz, pokrój w plasterki. Cukinię umyj, osusz, pokrój w plastry i sparz.
  2. Składniki sałatki ułóż naprzemiennie w salaterce. Posyp natką pietruszki.
  3. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, majonezem i przyprawami. Podawaj osobno w sosjerce. Polej sosem, gdy sałatka będzie już poporcjowana.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE