Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki cykoria
- 200 g ser gouda
- 100 g cukinia
- 1 sztuka mango
- 80 g łosoś wędzony
- 2 łyżki miód
- 2 łyżki musztarda
sarepska - 1 łyżeczka sok z cytryny
- 1 garść orzechy włoskie
- płatki chili
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cykorię podzielić na listki i poukładać na talerzu. Na cykorię położyć plasterki cukinii, pokrojony w kostkę ser, cząstki mango i plasterki łososia.
- Całość posypać orzechami włoskimi. Z miodu, musztardy i soku z cytryny zrobić sos i polać nim sałatkę.
- Dla zaostrzenia smaku, posypać płatkami chilli.
Źródło przepisu: informacja prasowa Sfera PR