Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Sałatka z czerwoną kapustą i mandarynkami


04.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  czerwonej kapusty
  • 50 dag  mandarynek
  • 15 dag  szynki w plasterkach
  • 1 pęczek  dymki
  • 3 łyżki  octu winnego białego
  • 2 łyżki  oleju
    Sos chrzanowy
  • 1/2 szklanki  chrzanu
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj i obgotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego i oleju. Następnie osącz i odstaw do ostygnięcia.
  2. Przestudzoną kapustę wrzuć do miski. Dodaj pokrojoną dymkę, cząstki obranych mandarynek i szynkę pokrojoną w paseczki. Wymieszaj.
  3. Chrzan wrzuć do miski. Dodaj majonez, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Wymieszaj i przelej sos do sosjerki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE