Dzisiaj jest: Piątek, 18.10.2019 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka z czerwoną kapustą i mandarynkami


04.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  czerwonej kapusty
  • 50 dag  mandarynek
  • 15 dag  szynki w plasterkach
  • 1 pęczek  dymki
  • 3 łyżki  octu winnego białego
  • 2 łyżki  oleju
    Sos chrzanowy
  • 1/2 szklanki  chrzanu
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj i obgotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego i oleju. Następnie osącz i odstaw do ostygnięcia.
  2. Przestudzoną kapustę wrzuć do miski. Dodaj pokrojoną dymkę, cząstki obranych mandarynek i szynkę pokrojoną w paseczki. Wymieszaj.
  3. Chrzan wrzuć do miski. Dodaj majonez, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Wymieszaj i przelej sos do sosjerki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE