Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z czerwonej fasoli i kiełbasy chorizo


29.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 12 sztuk suszonych pomidorków
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 150 g  kiełbasy chorizo w plasterkach
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 opakowania  sera feta
  • 2 ząbki  czosnku
  • oliwa
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej pokrojone w paski chorizo.
  2. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i również lekko podsmaż.
  3. Dodaj opłukaną i odsączoną fasolę oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Smaż chwilę, aż fasola będzie ciepła. Zdejmij z ognia.
  4. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i wymieszaj.
  5. Posyp pokruszoną fetą i skrop lekko oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE