Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Sałatka z czerwonej fasoli i kiełbasy chorizo


29.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 12 sztuk suszonych pomidorków
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 150 g  kiełbasy chorizo w plasterkach
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 opakowania  sera feta
  • 2 ząbki  czosnku
  • oliwa
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej pokrojone w paski chorizo.
  2. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i również lekko podsmaż.
  3. Dodaj opłukaną i odsączoną fasolę oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Smaż chwilę, aż fasola będzie ciepła. Zdejmij z ognia.
  4. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i wymieszaj.
  5. Posyp pokruszoną fetą i skrop lekko oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE