Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Sałatka z czerwonej kapusty, pęczaku i fasoli


18.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 szklanka  czerwonej fasoli
  • 1/4 szklanki  pęczaku
  • 1/4 główki  czerwonej kapusty
  • oliwa
  • garść orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • miód
  • ocet balsamiczny
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę i pęczak ugotuj w oddzielnych garnkach. Kapustę poszatkuj w cienkie paski.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pęczak, fasolę oraz orzechy. Oprósz wszystko solą, pieprzem i polej miodem.
  3. Na czystej patelni podsmaż poszatkowaną kapustę. Dopraw ją do smaku. Gdy zmięknie dodaj ocet balsamiczny, wymieszaj i poczekaj, aż odparuje.
  4. Tak przygotowaną kapustę wymieszaj z fasolą, orzechami i pęczakiem. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE