Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Sałatka z dzikiego ryżu


14.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu dzikiego
  • 70 g  fasoli Piękny Jaś
  • 1 sztuka mała cukinia
    Dressing
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżeczki  miodu
  • 1 łyżka  posiekanej mięty
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę namocz na całą noc. Następnego dnia wypłucz, zalej świeżą wodą i gotuj, aż będzie miękka. Odcedź i przelej zimną wodą. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystudzenia.
  2. Cukinię opłucz i pokrój w plastry, natrzyj lekko oliwą i grilluj w piekarniku lub na patelni, aż delikatnie zmięknie.
  3. Połącz ryż z fasolą i cukinią. Polej dressingiem przygotowanym z podanych składników.
  4. Przed podaniem wymieszaj i udekoruj listkami świeżej mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE