Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Sałatka z dzikiego ryżu


14.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu dzikiego
  • 70 g  fasoli Piękny Jaś
  • 1 sztuka mała cukinia
    Dressing
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżeczki  miodu
  • 1 łyżka  posiekanej mięty
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę namocz na całą noc. Następnego dnia wypłucz, zalej świeżą wodą i gotuj, aż będzie miękka. Odcedź i przelej zimną wodą. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystudzenia.
  2. Cukinię opłucz i pokrój w plastry, natrzyj lekko oliwą i grilluj w piekarniku lub na patelni, aż delikatnie zmięknie.
  3. Połącz ryż z fasolą i cukinią. Polej dressingiem przygotowanym z podanych składników.
  4. Przed podaniem wymieszaj i udekoruj listkami świeżej mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE