Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka woreczek dzikiego ryżu
- 5 sztuk pomidorów koktajlowych
- 1/2 opakowania sera feta
- kilka łyżek oliwy
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól
- pieprz
- kilka łyżek soku z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, ostudź. Do oliwy dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Ryż przełóż do miski, wlej oliwę i wymieszaj. Natkę pietruszki umyj i osusz.
- Ser feta pokrój w kostkę. Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki i z fetą ułóż na ryżu. Wierzch sałatki posyp natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przyślij przepis