Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z dzikim ryżem i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka woreczek dzikiego ryżu
  • 5 sztuk pomidorów koktajlowych
  • 1/2 opakowania  sera feta
  • kilka łyżek oliwy
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, ostudź. Do oliwy dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Ryż przełóż do miski, wlej oliwę i wymieszaj. Natkę pietruszki umyj i osusz.
  2. Ser feta pokrój w kostkę. Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki i z fetą ułóż na ryżu. Wierzch sałatki posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE