Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z fasolą i pomidorami


20.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z fasolą i pomidorami najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  fasola biała
  • 2 sztuki  szalotka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 gałązka  rozmaryn
  • 100 g  miks sałat
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1 łyżka  ocet winny
  • 6 łyżek  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę zalej wodą i zostaw na noc. Następnego dnia zmień wodę i gotuj na małym ogniu, aż fasola będzie miękka. Szalotki i czosnek obierz, posiekaj. Rozmaryn opłucz i posiekaj.
  2. W miseczce wymieszaj ocet, szczyptę soli szalotki, czosnek, rozmaryn, pieprz i oliwę.
  3. Fasolę osącz, jeszcze ciepłą dodaj do sosu. Dopraw do smaku solą i wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Mieszankę sałat umyj, osusz. Pomidory opłucz i pokrój w kostkę. Fasolę połącz z pomidorami i sałatą. Rozłóż na talerze.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maggie

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE