Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z fasolą i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z fasolą i pomidorami najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  fasola biała
  • 2 sztuki  szalotka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 gałązka  rozmaryn
  • 100 g  miks sałat
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1 łyżka  ocet winny
  • 6 łyżek  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę zalej wodą i zostaw na noc. Następnego dnia zmień wodę i gotuj na małym ogniu, aż fasola będzie miękka. Szalotki i czosnek obierz, posiekaj. Rozmaryn opłucz i posiekaj.
  2. W miseczce wymieszaj ocet, szczyptę soli szalotki, czosnek, rozmaryn, pieprz i oliwę.
  3. Fasolę osącz, jeszcze ciepłą dodaj do sosu. Dopraw do smaku solą i wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Mieszankę sałat umyj, osusz. Pomidory opłucz i pokrój w kostkę. Fasolę połącz z pomidorami i sałatą. Rozłóż na talerze.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Zobacz więcej na temat:

fasolapomidoryprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE