Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z fasolą i pomidorami


20.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z fasolą i pomidorami najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  fasola biała
  • 2 sztuki  szalotka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 gałązka  rozmaryn
  • 100 g  miks sałat
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1 łyżka  ocet winny
  • 6 łyżek  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę zalej wodą i zostaw na noc. Następnego dnia zmień wodę i gotuj na małym ogniu, aż fasola będzie miękka. Szalotki i czosnek obierz, posiekaj. Rozmaryn opłucz i posiekaj.
  2. W miseczce wymieszaj ocet, szczyptę soli szalotki, czosnek, rozmaryn, pieprz i oliwę.
  3. Fasolę osącz, jeszcze ciepłą dodaj do sosu. Dopraw do smaku solą i wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Mieszankę sałat umyj, osusz. Pomidory opłucz i pokrój w kostkę. Fasolę połącz z pomidorami i sałatą. Rozłóż na talerze.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maggie

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE