Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z fasolą i tuńczykiem


09.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki białej fasoli
  • 10 dag  pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 2 sztuki puszki tuńczyka w oleju
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka  musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę osącz z zalewy. Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka.
  2. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Ogórek umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
  3. 1 puszkę tuńczyka osącz z zalewy i dodaj ją razem z drugą nieosączoną do fasoli. Dołóż pomidorki, ogórek i cebulę. Wymieszaj.
  4. Musztardę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Gotowym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE