Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z fasolą, mozzarellą i suszonymi pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów
  • 2 łyżki  zalewy z suszonych pomidorów
  • 250 g  fasoli Piękny Jaś
  • 125 g  mozzarelli
  • 150 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  octu z białego wina
  • 1/2 sztuki pęczka bazylii
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę namocz na noc. Następnego dnia gotuj przez 90 minut, odcedź i odstaw do ostygnięcia.
  2. Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w paski. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i pokrój w ćwiartki. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Mozzarellę odsącz z zalewy, pokrój w kostkę. Zioła opłucz, osusz i posiekaj.
  3. Zalewę z suszonych pomidorów wymieszaj z octem, solą oraz pieprzem.
  4. Do miski wrzuć fasolę, pomidory suszone, pomidorki koktajlowe, cebulę, czosnek, mozzarellę oraz zioła. Zalej wszystko przygotowanym sosem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE