Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z fasolką i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • 1 szklanka  białej fasoli
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu z białego wina
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę ugotuj do miękkości, odcedź i przełóż do miski. Pomidorki przekrój na połówki i dodaj do fasoli. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne a miąższ pokrój w cienkie paski. Dodaj do fasoli razem z posiekanymi ziołami.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy, dodaj do pozostałych składników. Skrop sałatkę octem oraz oliwą. Dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE