Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z fasolką i tuńczykiem


08.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • 1 szklanka  białej fasoli
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu z białego wina
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę ugotuj do miękkości, odcedź i przełóż do miski. Pomidorki przekrój na połówki i dodaj do fasoli. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne a miąższ pokrój w cienkie paski. Dodaj do fasoli razem z posiekanymi ziołami.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy, dodaj do pozostałych składników. Skrop sałatkę octem oraz oliwą. Dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE