Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
- 1 szklanka białej fasoli
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu z białego wina
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę ugotuj do miękkości, odcedź i przełóż do miski. Pomidorki przekrój na połówki i dodaj do fasoli. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne a miąższ pokrój w cienkie paski. Dodaj do fasoli razem z posiekanymi ziołami.
- Tuńczyka odsącz z zalewy, dodaj do pozostałych składników. Skrop sałatkę octem oraz oliwą. Dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki życia